Denk mee over Driebergen-Zeist

Woont of werkt u in de gemeente Utrechtse Heuvelrug of Zeist? Of bent u vaker in de buurt van het station Driebergen-Zeist? Dan kent u dit gebied als geen ander. U weet wat van waarde is en wat nog ontbreekt. Hoe ziet u de toekomst van stationsgebied Driebergen-Zeist? Hoe wonen en leven we hier samen? Hoe richten we de ruimte daarvoor zo goed mogelijk in? Wij horen het graag van u!

  

 

Blijf op de hoogte

Mis niets en meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang uitnodigingen en informatie over het proces. Dat kan dus ook wanneer u het proces alleen maar wilt volgen.

Aanmelden nieuwsbrief

 
 

Wat gaan we doen?

We ontwikkelen de Gebiedsvisie Driebergen-Zeist, stap voor stap, samen met geïnteresseerden en experts. We hebben een proces bedacht om alle wensen en waarden te kunnen ophalen. U kunt aan alles deelnemen, maar u kunt ook per activiteit bepalen of u interesse heeft.

We beginnen met luisteren en bundelen onze inzichten in onderwerpen die in de gebiedsvisie moeten terugkomen. Volgens wordt dit samengebracht tot mogelijke keuzes (scenario’s) voor het gebied die wij tijdens een bijeenkomst aan u voorleggen. We staan open voor uw concrete suggesties om tot een betere visie te komen. Op basis van uw reacties en die van experts vanuit de gemeenten en daarbuiten ontwikkelen we tot slot de gebiedsvisie die tijdens een expositie wordt gepresenteerd.

 

 

Online peiling: Reageer op de denkrichtingen

Er wordt hard gewerkt aan de Gebiedsvisie Driebergen-Zeist. De maanden februari en maart stonden in het teken van luisteren. Wij hebben straatgesprekken gevoerd en de drie meest gehoorde onderwerpen getoetst via een peiling op onze website. Nu is het tijd om de verzamelde informatie concreter te maken. Dit doen wij door mogelijke keuzes aan u voor te leggen tijdens de informatiemarkt op 24 april in congrescentrum Antropia. Deze concept denkrichtingen zijn nu te bekijken

Alle reacties zijn per deelgebied samengevat in plus- en minpunten. Wij horen graag welke punten u het belangrijkst vindt voor de gebiedsvisie.

Vul de peiling in

 
 


Planning van de participatie
(onder voorbehoud) 

 

Feb '24

Mrt '24

 

Apr '24

 

Jun '24

Na de zomer '24

 

Dec '24

Interviews

Straatgesprekken
Online reacties

 

Bijeenkomsten

Online reacties

Expositie

Besluit gemeenteraden

 

 

 

 

 

 

Wat doen we met de uitkomsten?

Na elk participatiemoment brengen wij een verslag uit op de pagina Reacties en vragen we u hier ook op te reageren in een online vragenlijst. Zodat we zeker weten dat we u goed gehoord en begrepen hebben.

Samen met het stedenbouwkundig bureau zorgen wij dat de uitkomsten van elk participatiemoment in de Gebiedsvisie worden verwerkt. Aan het eind van het participatietraject bundelen we alle opgehaalde inbreng en informatie op deze website. U kunt teruglezen welke ideeën en wensen zijn verwerkt en welke niet, en waarom dat wel of niet het geval is.

Impressie van een straatgesprek

 

 

Contact


contact@samenwerkenaandriebergen-zeist.nl of bel naar 14 030, en kies voor gemeente Zeist, op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur. En vraag naar de contactpersoon van dit project.


 

Over het project

Gebiedsvisie Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, met Provincie Utrecht als partner, en wordt begeleid door Posad Maxwan, Cocosmos, Stadkwadraat en De Wijde Blik.

Volg ons via

Icoon Facebook    Icoon Instagram     Icoon Mail 

 

 Logo Gemeente Utrechtse Heuvelrug           ​​​​​​ Logo Gemeente Zeist            ​​​​​​Logo Provincie Utrecht     

 
Cookie-instellingen